Monday 29 June 2020

Σεμινάριο κίνησης για ηθοποιούς


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

“Leaning to the unknown”

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑΡΔΟ



Στο εντατικό αυτό σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις δυνατότητες του σώματός μας και τους τρόπους που οργανώνεται καθώς κινούμαστε. Μέσα από οδηγημένους αυτοσχεδιασμούς  θα δουλέψουμε τα βασικά στοιχεία της κίνησης. (χώρος – χρόνος – βάρος - ροή – δυναμική – αλληλεπίδραση με το περιβάλλον).
Ξεκινώντας από αυτό που γνωρίζουμε θα οδηγηθούμε προς το ά-γνωστο. Ξεκινώντας από το συνηθισμένο θα οδηγηθούμε στο α-συνήθιστο.
Ξεκινώντας από το σώμα μας θα εξερευνήσουμε τα στοιχεία του αυτοσχεδιασμού που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας στον αυτοσχεδιασμό και την ικανότητά μας να ακούμε με όλο μας το σώμα.

ΠΟΤΕ: 
Σάββατο 11 Ιουλίου 18:00-21:00
Κυριακή 12 Ιουλίου 17:00-20:00

ΠΟΥ: 
εργαστήρι θεάτρου OMNIA,
Αμύντα7, (πλησίον Ρωμαϊκής αγοράς)

Δηλώσεις συμμετοχής/επικοινωνία: 6997165761
Καλλιτεχνική διεύθυνση εργαστηρίου: Ελεονώρα Αϊβαζίδου
omniatheater.blogspot.com
https://www.facebook.com/Omniatheater18/
                                 

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!

Κόστος για το εντατικό διήμερο σεμινάριο 50 ευρώ.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι χορευτής, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας χορού VIS MOTRIX και του ReDance, μετεκπαιδευτικού προγράμματος πάνω στον χορό και την performance για χορευτές και ηθοποιούς.
Από το1989 έως και 2004 χόρευε για το χοροθέατρο Θεσσαλονίκης (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας). Το 2001 κέρδισε το 1ο βραβείο στα Εθνικά Βραβεία Χορού για την ερμηνεία του ως «Bluebeard» στην παράσταση «Bluebeard»  , σε σκηνοθεσία Κ. Ρήγου. Το 2012 προσκλήθηκε από την «Machinenoisy Dance Company» με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά για να χορέψει στην παράσταση «Romantic Old Horses» σε σκηνοθεσία του Peter Bingham. Η καριέρα του ως χορευτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το 2001 ίδρυσε τη δική του ομάδα, «VIS MOTRIX DANCE COMPANY» με έδρα το Vis Motrix Performance Studio στη Θεσσαλονίκη και έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις της (In Dreams, Safety Distance, Pessoas, In Between, Nocturne,
Dark Matter(s) κ.ά.).
 Τον Μάιο του 2015 ο Κωνσταντίνος Γεράρδος σκηνοθέτησε την παράσταση «ΤΑΝ» για το χοροθέατρο Θεσσαλονίκης (Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας). Έχει επίσης εργαστεί ως ηθοποιός για την Εταιρεία Θεάτρου «Νέες Μορφές» ως χορογράφος για το θέατρο και την όπερα και ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις για παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της δουλειάς του ως χορευτής και χορογράφος τα τελευταία 30 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Γεράρδος έχει αναπτύξει επίσης μια εξαιρετική διδακτική εμπειρία στον κλασικό και σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και το
contact improvisation, τη σύνθεση, τη χορογραφία και την performance σε επαγγελματικές σχολές χορού και σε δραματικές σχολές.
 Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στο μάθημα Dance and Performance στο Πανεπιστήμιο του Λίνκολν στην Αγγλία και εργαστήρια σύγχρονου χορού και contact improvisation στην Ισπανία, τη Γερμανία και τον Καναδά.
Έχει
συνεργαστεί με τους Chris Aiken, Angie Houser Kirstie Simpson, Nita Little, Ray Chung, Eckhard Muller, Gregor Weber, Thomas Mettler, Yaniv Mintzer.

No comments:

Post a Comment