Monday 11 November 2019

OMNIA εργαστήρι θεάτρου


Το θεατρικό εργαστήρι ΟΜΝΙΑ, φέτος έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας. Ένας χώρος θεατρικής εκπαίδευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς διαθέτει τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων, εφηβικό και παιδικό.


«Σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως ηθοποιός ξεκίνησε και η διδακτική μου δραστηριότητα (θέατρο τέχνης Ακτίς Αελίου2000). Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η διδασκαλία είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Ένα κομμάτι μου πάντα, πέρα από το να ερμηνεύει ρόλους και να σκηνοθετεί, αποζητούσε να ανοίξει θεατρικούς δρόμους σε νέα παιδιά με όρεξη για εσωτερική «ανασκαφή», να τα εφοδιάσει με όλες εκείνες τις ποιότητες που θα τα καταστήσουν ικανά να σταθούν ζωντανά κύτταρα επί σκηνής μέσα από μια βαθιά εξερεύνηση των δυνατοτήτων τους. Έτσι, μετά από 18 χρόνια διδασκαλίας στο χώρο του θεάτρου (εργαστήρια και δραματικές σχολές) πήρα την απόφαση, να ανοίξω ένα δικό μου εργαστήρι θεάτρου και να μπορέσω πιο συγκροτημένα και ολοκληρωμένα να μεταλαμπαδεύσω την όποια πείρα ή γνώση μου τροφοδότησαν αυτά τα χρόνια της ενεργής ενασχόλησής μου με το χώρο του θεάτρου. Θέλω να προσφέρω μια εστία. Έναν τόπο ζεστό και φιλόξενο που θα ωθήσει τους σπουδαστές να ξεδιπλώσουν όλες τις κρυφές πτυχές του ταλέντου ή της εσωτερικής τους αναζήτησης και να τα ξεδιπλώσουν με αρετή και τόλμη .»
Ελεονώρα Αϊβαζίδου
ΤΜΗΜΑΤΑ
Αρχαρίων/Προχωρημένων: (Τρίτη 17:00-20:00) & Παρασκευή 18:00-21:00
Παιδικό: Σάββατο 11:30-12:45
Εφηβικό: Σάββατο 13:00-15:00

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, ορθοφωνία

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Ευανθία Σωφρονίδου, Νόνικα Μαλκουτζή

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σχετικά με το θέατρο όπως υποκριτική, μουσική, performance,ιστορία θεάτρου κ.α. ως συμπληρωματική εκπαίδευση για τους σπουδαστές του εργαστηρίου.





Αμύντα 7, (Πλησίον Ρωμαϊκής αγοράς)
Επικοινωνία: 6997165761
https://www.facebook.com/Omniatheater18/

No comments:

Post a Comment