Wednesday 6 November 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
«Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»
Με την σκηνοθέτη του Theatre Lab Company
Αναστασία Ρεβή

Το Theatre Lab Company φημίζεται για τις εικαστικές του παραστάσεις όπου η μαγεία και η ατμόσφαιρα είναι τα βασικά συστατικά. Οι κριτικές έχουν γράψει πως “οι παραστάσεις τους μοιάζουν με κινηματογραφικές ταινίες και η τεχνική τους θυμίζει  σινεμά στο θέατρο. Οι προτάσεις τους διακρίνονται από τόλμη και δυναμική που συνεπαίρνει τον θεατή, χωρίς να αφήνει  κανέναν ανεπηρέαστο.”
Η μέθοδος του Theatre Lab Company βασίζεται στη φαντασία, στη σωματική αφήγηση, στην φωνητική δεξιοτεχνία, στην ακρίβεια, στη συναισθηματική ευελιξία και στη σιωπηλή συνομωσία με το κοινό.
Τεχνικές που κάνουν τον Ηθοποιό Δημιουργό.

Το σεμινάριο αφορά ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρικών εργαστηρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1)Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρακαλούσα τους συμμετέχοντες να είναι στην ώρα τους και να φορούν άνετα ρούχα που να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση.
2)Οι συμμετέχοντες θα ήθελα να μελετήσουν ένα πρόσωπο που θαυμάζουν. Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να είναι γνωστό και θα πρέπει να προέρχεται είτε από το χώρο της Επιστήμης, της Τέχνης, της Πολιτικής , της Κοινωνικής Δραστηριότητας ή όποιου άλλου τομέα επιθυμούν.  Μπορούν να φέρουν και φωτογραφία αυτού του προσώπου και θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν κάποια στοιχεία για τη ζωή του. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να διαλέξουν οι συμμετέχοντες ένα φανταστικό πρόσωπο, είτε από πίνακα είτε από τη λογοτεχνία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει επίσης να φέρουν μία εικόνα αυτού του προσώπου όπως το φαντάζονται και να φτιάξουν κάποια στοιχεία για τη ζωή του που επίσης φαντάζονται.
3) Οι συμμετέχοντες θα ήθελα να φέρουν ένα μονόλογο από θεατρικό έργο που αγαπούν.
Περιμένω με χαρά την συνάντηση μας.
Φιλικά
Αναστασία Ρεβή
ΠΟΤΕ: Κυριακή 10/11/19,
12:00-17:00
ΠΟΥ: OMNIA εργαστήρι θεάτρου
Αμύντα 7, (πλησίον Ρωμαϊκής αγοράς)
Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: 6997165761
Ελεονώρα Αϊβαζίδου


Τιμή συμμετοχής :  50 ευρώ
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αναστασία Ρεβή  zει και εργάζεται ως σκηνοθέτης στο Λονδίνο τα τελευταία 24 χρόνια. Είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της βραβευμένης ομάδας Theatre Lab Company  www.theatrelab.co.uk,     https://www.facebook.com/Theatre-Lab-Company-167759046592031/,  
Εχει διακριθεί με βραβεία και υποψηφιότητες σε σημαντικούς θεσμούς και Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική ενώ οι παραστάσεις της στο Λονδίνο, παραστάσεις υψηλής και διαφορετικής αισθητικής, έχουν  αγαπηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς.
Ηταν υποψήφια στα Βραβεία “Greek International Women Awards”, ανάμεσα στις 5 φιναλίστ της κατηγορίας ARTS AND DESIGN που πραγματοποιήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο τον Δεκέμβριο του 2017 καθώς επίσης και στα Βραβεία “Γυναίκα της Χρονιάς 2017  ανάμεσα στις 3 φιναλίστ της κατηγορίας Σκηνοθέτης που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής. Tον Οκτώβριο 2016 τιμήθηκε με το “Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας” στα Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία για την παράσταση “Μακμπέθ” που σκηνοθέτησε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώ τον Απρίλιο του 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο Θεάτρου στα “Βραβεία ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”. Το 2009 κέρδισε μια υποψηφιότητα στα “Θεατρικά Βραβεία της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου” για το  Βραβείο  Νέων Δημιουργών, ενώ το 2007 ψηφίστηκε από τον τύπο ως Σκηνοθέτης Καλύτερης Παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Πράγας.  Το 1997 μαζί με την νεοσύστατη τότε ομάδα της το Theatre Lab Company τιμήθηκε με  το “Hellenic Foundation Award”.
Εχει συνεργαστεί  κυρίως με τον πολυχώρο τέχνης RIVERSIDE STUDIOS προωθώντας μέσα από τις αγγλόφωνες πάντοτε παραστάσεις της το αρχαίο Ελληνικό δράμα στο Λονδρέζικο κοινό ενώ παράλληλα σκηνοθετεί  εναλλακτικές παραστάσεις εικαστικού και σωματικού θεάτρου εμπνευσμένες κυρίως από την κλασική λογοτεχνία. Συμμετέχει με παραστάσεις της σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και συνεργάζεται με θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα όταν προκύπτουν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μεταφράζει και έχει σκηνοθετήσει πάντοτε στα αγγλικά, ένα μεγάλο αριθμό θεατρικών έργων σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων στην πολυεθνική Λονδρέζικη σκηνή είτε ως κανονικές παραγωγές είτε ως αναλόγια. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας-ΑριστοτέλειοΠανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δίπλωμα Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου ΒορείουΕλλάδος,  την Θεατρική σχολή École Philippe Gaulier, την σχολή London TheatreConservatory και την συμμετοχή της σε σεμινάρια των Complicite, Royal Court, Forum Theatre, Odin Theatre και La Mama Theatre, New York.
Ανάμεσα σε άλλες παραγωγές έχει σκηνοθετήσει  τα έργα:
Λουκρητία η Αγία/η  Εταίρα της Πένυς Φυλακτάκη στο Oxford Playhouse, Οξφόρδη Μάρτιος 2019, Cockpit Theatre, Λονδίνο Οκτωβριος 2019 , Η ΚΥΡΙΑ Χ  της Καλλιόπης Εξάρχου, στο Θέατρο Τέχνης, Αθήνα Σεπτέμβριος 2019,Στις 10 του Ιούνη του Γιώργου Ηλιόπουλου, στην Οξφόρδη το 2019,  Ενας αξιοσέβαστος Γάμος του Μπρέχτ, στο Playground Theatre, Λονδίνο , Ιούνιος 2018  Splinters της Νίνας Ράπη στο SimpkinsLeeTheatre/Οξφόρδη Ιούνιος 2018, DonJuan του Μολιέρου, στο Hoxton Hall Theatre/Λονδίνο Απρίλος-Μάιος 2018,JamaicaInn της Daphnedu Maurier, στο Tabard Theatre/Λονδίνο, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017,  Θέλω μια χώρα του Ανδρέα Φλουράκη στο O’ReillyTheatre /Οξφόρδη, Μάιος 2017, Σαλώμη του Οσκαρ Ουάιλντ στο Hoxton Hall/Λονδίνο , Φεβρουάριος 2017,  Χορεύοντας μετον Διάβολο της Aletta Lawson  στο Sadler’s Wells/ Λονδίνο, έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγεφ, Ιούνιος 2016, ΜΑΚΜΠΕΘ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Ιανουάριος -Μάρτιος, Θεσσαλονίκη, 2016, Το Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τέννεσυ Ουίλιαμς  στο Θέατρο ΑΛΜΑ, Αθήνα 2015-2016, Σαλώμη του Οσκαρ Ουάιλντ στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν 2014, Θεσσαλονίκη/ 2014, CabaretVoltaire-Αθήνα/2013, Old Cholmeley Boys’ Club-Λονδίνο/2012, Μήδεια του Ευρυπίδη στο RiversideStudios-Λονδίνο/2014, Λυσιστράτη του Αριστοφάνη  στο Riverside Studios- Λονδίνο/ 2013,  Μέλισσα του Χαντέκι Νόντα στο Αγγέλων Βήμα-Αθήνα/2013,  την τριλογία Ορέστεια του Αισχύλου στο Riverside Studios-Λονδίνο/ 2012, CubaLibre του Νίλο Κρούζ στο Αγγέλων Βήμα-Αθήνα/2012, Ονείρων Κύματα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης/2011, Αντιγόνη του Σοφοκλή  στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Κύπρος/2011,  RiversideStudios-Λονδίνο/2010, Η πτώση του Οικου των Ασερ του Εντγκαρ Αλαν Πόε.

No comments:

Post a Comment